Vieraskynät (Guest Post) palveluna

Vieraskyna

Vieraskynä kirjoitukset, tuttavallisemmin vieraspostaukset (englanniksi guest-posting) ovat yksi tehokkaimmista sivun ulkoisen hakukoneoptimoinnin (off-page SEO) strategioista.

Vieraskynät eivät vain nosta sivustoasi hakukoneissa, vaan pystyt tarjoamaan niiden avulla lukijoille lisäarvoa sekä tekemään paremmin tuttavuutta myös muiden alan yrittäjien, vaikuttajien ja bloggaajien kanssa.

Viime vuosina vieraskynät ovat olleet kovassa kysynnässä, joten moni bloggaaja tarjoaa nykyään niitä vain parhaille kirjoittajille.

Tästä artikkelista löydät kattavan infopaketin vieraskynien kirjoittamiseen ja linkkien rakentamiseen hakukoneoptimointia varten.

Miksi kirjoittaa vieraspostauksia?

hakukoneoptimointi

Moni yrittäjä, bloggaaja ja vaikuttaja haluaa tulla löydetyksi heidän aihepiiriään käsittelevillä avainsanoilla Googlesta. Valitettavasti Googlen parhaille hakusijoille ei yleensä pääse vain kirjoittamalla hyvää sisältöä.

Tämän Google optimointi oppaan mukaan linkit ovat yksi tärkeimmistä tekijöistä, kun halutaan, että verkkosivut sijoittuvat korkealle Googlen hakutuloksissa.

Mikä voisi olla hyvä tapa sitten hankkia Google optimointiin tarvittavia linkkejä? Typerä foorumispämmi? Oikea vastaus on vieraspostaukset. Niiden avulla bloggaaja saa laadukasta sisältöä, lukija mielenkiintoisen artikkelin ja sinä todennäköisesti linkin verkkosivuillesi, joka nostaa sivustosi arvoa Googlen silmissä.

Haittapuolena vieraspostauksissa on toki se, että ne vievät runsaasti aikaa, sillä laadukkaan sisällön tuottaminen on haastavaa, eikä muut bloggaajat halua sivustoilleen laaduttomia artikkeleita.

Miten hankkia vieraspostauksia?

Halvin, mutta aikaa vievin tapa hankkia vieraspostauksia on ottaa yksitellen yhteyttä muihin samasta aihealueesta kirjoittaville bloggaajille.

Kuten voitte arvata, tämä varmasti vie aikaa, ja jos moni bloggaaja saa päivittäin useita yhteydenottoja, voi olla niin, ettet saa vastausta koskaan.

Nykypäivänä liikkeellä on myös useita hakukoneoptimointi huijareita, joten bloggaajat ovat todennäköisesti entistä tarkempia siitä, keneltä vieraspostauksia hyväksyy

Vieraspostaukset ja linkkien rakentaminen palveluna

linkkien rakentaminen

Moni hakukoneoptimointi yritys tarjoaa linkkien rakentamista sekä vieraspostausten kirjoittamista palveluina. Jos vieraskynät (tai tarkalleen ottaen bloggaajien kontaktoinnin) ostaa palveluna, säästyy runsaasti aikaa ja hermoja.

Monilla hakukoneoptimointia tarjoavilla mainostoimistoilla on myös kattava verkosto ja kontaktit, jolloin he saavat helposti hankittua sopivia paikkoja vieraspostauksille.

He myös osaavat tunnistaa laadukkaat blogit ja verkkosivut, jotka sopivat juuri sinun alalle, ja luoda riittävän laadukasta sisältöä, jotta sinun sivustosi nousee Googlen hakutuloksissa.

Linkkien rakentaminen palveluna sisältää yleensä:

  • Hyvin tutkitut kohdistetut blogit
  • Jokainen blogi tarkastetaan laadun, katsojamäärän, Google sijoitusten ja säännöllisten tuotettavien artikkeleiden suhteen. Moni välttää blogeja, jotka ei päivity säännöllisesti
  • Hakukoneoptimointi toimisto ottaa yhteyttä laadukkaisiin blogeihin.
  • Asiakkaiden blogia tutkitaan, sen jälkeen tutkitaan, ideoidaan, tunnistetaan ja lopuksi ehdotetaan muutamia aiheita
  • Ammattimaiset kirjoittajat auttavat luomaan ainutlaatuisia laadukkaita artikkeleita
  • Laadunvalvontatoimenpiteet suoritetaan oikolukemalla useaan kertaan ennen julkaisua
  • Lopuksi sovimme bloggaajien kanssa julkaisuajankohdan ja julkaisemme vieraspostauksen

Vieraspostausten hyödyt palveluna

  • Luotava sisältö on korkealaatuista, ja hakukoneet luottavat siihen erittäin todennäköisesti.
  • Vieraspostaukset  lisää mahdollisuuksia saada luonnollisia linkkejä, jotka antavat vaikutelman linkin profiilin tasapainosta.
  • Vieraspostaus on yleensä tuotemerkin kasvot ja toimii siten brändin lähettiläänä. Joten joka kerta, kun puoleltasi tulee uusi vieraspostaus, se edustaa brändiäsi. Se tuo mainetta sinulle ja yrityksellesi.

Mitä vieraspostaukset yleensä maksavat?

Suomessa vieraspostaukset ovat yleensä kalliita, Isoilta medioilta ostettuna ne maksavat yleensä tuhansia euroja ja pienemmiltä toimijoilta joitain satasia.

Bloggaajat ovat tavallisesti kaikista halvin vaihtoehto. Jos sisältö on tarpeeksi laadukasta, voidaan vieraspostaus saada täysin maksutta, tai pienellä rahalla, kuten muutamalla kympillä.

Jos ostat vieraspostauksia palveluna, hakukoneoptimointi yritys veloittaa ajastaan sekä sisällöntuotannosta pienen palkkion, muutamasta kymmenestä eurosta aina muutamiin satasiin per vieraspostaus.